المقادير :
عجينه جلاش
زبده سايحه
الحشوه :
3 كميات من اللوز المطحون أو
مقدار جوز
مقدارمن اللوز
مقدارمن البندق ( حسب الرغبه )بس الكل يكون مطحون.
مقدارمن السكر الناعم
رشه قرفه
رشه ماء زهر
بيض حسب الاحتياج
عسل .
طريقه التحضير :
تخلط جميع مكونات اللوز ، جوز، بندق مع السكر ويرش عليها
ماء الزهر ثم يضاف اليها البيض حبه تلو الاخرى لحد الحصول على عجينه
متماسكه .
تاخد منها مقادير صغيره تشكل علي شكل دائري وتغطى وتترك على جنب لحين تحظير العجينه .
تفرد عجينه الجلاش وتاخد منها ورقتين تقطع علي شكل دائره
بواسطه القالب المخصص لذلك ( يوجد في الاسواق رقم 9) وتقطع ايضا دوائر
بقالب اصغر رقم 7 دوائر أخري توضع علي جنب .
يوجد قوالب في السوق علي شكل ورده وهي صغيره وتستعمل ساعات
في الطورطات الصغيره ، تدهن بالزبده جيدا ثم توضع في وسطها ورقتين من
الدائره رقم 9 ويوضع في وسطها كويره اللوز بعدها تاخد 5 ورقات من الدائره
رقم 7 وتلف كل واحده علي حدى علي بعضها ثم تشك بواسطه عود صغير داخل عجينه
اللوز لحد ما تتملأ الفراغات وعدد الوريقات حسب الرغبه ممكن يكون 5 أو 6
حسب كبر القالب
بعديها تدخل فرن حار 180 درجه حتي تحمر جيدا مهم جدا التحمير .
تخرج من الفرن وتزال من القوالب بعنايه كي لا تتكسر وتغمس
في العسل وتترك للتقطيروبعدها تحط في أوراق التزيين وترش بالمسحوق الفضي
المخصص للحلويات .
( آدري انه الطريقه صعبه وجديده عليكم لكن صدقوني تعبها فيها وشكلها كثير حلو ومميز )
عدل سابقا من قبل الايمان والطاعة في الأربعاء يونيو 06, 2012 11:38 pm عدل 1 مرات